Nekklachten

Voorkomen is beter dan genezen!

Wist u dat uw nek een hele zware taak heeft?

Deze ondersteunt namelijk het hoofd en dit weegt zo’n 4 tot 6 kilo. Daarnaast hoort het hoofd zich ook nog eens netjes boven het midden van de schouders te bevinden. Helaas dragen veel mensen hun hoofd te ver naar voren, waardoor nekklachten optreden. Deze klachten kunnen u behoorlijk beperken in de uitvoering van uw werk, tijdens het sporten, maar ook in uw dagelijks leven!

Hoe kunnen uw nekklachten ontstaan?

Het aannemen van een slechte houding is een van de meest voorkomende oorzaken van uw nekklachten, maar het is zeker niet de enige oorzaak! Naast het aannemen van een verkeerde houding, kan er bijvoorbeeld ook sprake zijn van een ingeklemde zenuw, irritatie van een zenuw of trauma-gerelateerde nekpijn.

Wat zijn de symptomen van uw nekklachten?
 
Wanneer u nekklachten ervaart, voelt u pijn in en rond uw nek wanneer u deze belast, maar in sommige gevallen treedt er ook pijn op wanneer u uw nek niet belast. Hieronder vindt u de meest voorkomende symptomen van nekklachten terug:

Doffe, brandende, stekende of zeurende pijn
Stijfheid
Hoofdpijn en duizeligheid
U bent niet in staat om uw nek te bewegen
Gevoelloosheid
Spierzwakte
Tintelingen
Krachtsverlies
Slapeloosheid
Vastzittende spieren

Wat kunt u zelf doen?
 
Let goed op uw houding wanneer u zit, staat of loopt. Door het aannemen van een juiste houding kunt u zelf uw klachten verminderen. Wij helpen u hier graag bij. Naast het aannemen van de juiste houding, is het ook belangrijk om ondanks uw klachten te blijven bewegen.

Behandelmogelijkheden:

Manuele Therapie Marsman

Dry-needling

Medical Taping

AANMELDEN

Vul hiernaast je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op en doen dit in ieder geval binnen 24 uur.

Jouw gegevens

Recensies

'Via internet kwam ik op de behandelmogelijkheid bij hielspoorklachten middels de gefocuseerde shockwave therapie. Al na 4 behandelingen merkte ik een vermindeing van pijnklachten onder mijn rechtervoet. Samen met de oefeningen die ik kreeg , de aangepaste zooltjes van de podotherapeut en nog eens 4 behandelingen shockwave was ik volledig van mijn klacht af en dat na ruim 1 jaar lang pijn!'  Anita, 56 jaar

'Mijn huisarts adviseerde mij een fysiotherapeut te consulteren, helaas hielpen de massage behandelingen niet. De therapeut verwees mij door voor shockwavetherapie. Ik moest er wel een halfuur voor rijden maar besloot het te proberen en niet zonder resultaat! Na 3 behandelingen begon ik te twijfelen maar de therapeut gaf aan even vol te houden en het echt een kans te geven. Na 5 behandelingen kwam het eerste resultaat en toen ging het snel, in totaal 8 behandelingen, waarbij de laatste 2 met 14 dagen tussenpauze. Ik ben helemaal van mijn tenniselleboog af en kan weer volledig mijn werkzaamheden pijnvrij doen'.  Jan, schilder, 48 jaar

FysioFit Actief is het centrum voor fysiotherapie, wellness en sport in Renkum en Heelsum. Je bent van harte welkom op de Bart Crumstraat 20 in Heelsum.

Aanmelden voor handige GEZONDHEID TIPS

Blijf op de hoogte. Je kunt je altijd definitief afmelden. We respecteren jouw privacy.

Locatie

Bart Crumstraat 20
6866 AC Heelsum
Tel. 0317-313716
E-mail: info@fysiofitactief.nl