ZwangerActief/MamaActief

Fit blijven tijdens en na je bevalling?

Wil je fit blijven tijdens je zwangerschap, je optimaal voorbereiden óp je bevalling en zo goed mogelijk herstellen ná je bevalling om de zorg voor je  gezin en je werk weer goed aan te kunnen? Dan zijn ZwangerActief  en MamaActief echt iets voor jou! ZwangerActief / MamaActief is een unieke, eigentijdse cursus waarin het accent ligt op trainen en het geven van relevante informatie.

Geregistreerd Bekkenfysiotherapeut met extra opleiding tot docent zwangerschapsbegeleiding

Zowel ZwangerActief als MamaActief wordt in onze praktijk gegeven door een Geregistreerd Bekkenfysiotherapeut met een extra opleiding tot docent zwangerschapsbegeleiding. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de docent kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna, zo optimaal mogelijk begeleid worden. De laatste inzichten over peripartum bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies wordt in de lessen geïntegreerd. Advies betreffende bekken en bekkenbodem kan zodoende vaak al in een vroeg stadium van de zwangerschap worden gegeven.

Gezonde leefstijl - Veel voordelen

Een gezonde leefstijl met daarin verantwoord sporten heeft tijdens de zwangerschap  en in het eerste jaar na de bevalling veel voordelen. Klachten en vermoeidheid kunnen verminderen of voorkomen worden, je voelt je fitter en je herstel na de bevalling is vaak sneller en beter.

Regelmatig onder deskundige begeleiding trainen, ontspannen en informatie ontvangen is een ideale manier om in goede gezondheid en met vertrouwen de periode voor en na de bevalling te beleven.

ZwangerActief

De lessen ZwangerActief hebben per les een thema, in totaal 10 thema's die rouleren. Zo is het mogelijk op elk moment in te stromen zonder iets te missen.O.a.de volgende onderwerpen komen aan bod : bekken- en bekkenbodem, ademhaling en ontspanning, preventie tegen spataderen, bevalling en bevallingshouding.

Elke les is opgebouwd uit 2/3 actief oefenen en 1/3 theorie of demonstratie. 

Je kunt al vanaf de 16e week van je zwangerschap meedoen  aan ZwangerActief.

Buiten de 10 lessen om is het mogelijk om een afspraak te maken voor een aparte theorieles voor de zwangere en haar partner. Je kunt zelf de inhoud en de lengte van de theorieles bepalen door een keus te maken uit 1 tot 5 onderwerpen. Elk onderwerp vult ongeveer een half uur. 

Preventief karakter

ZwangerActief/MamaActief heeft een duidelijk preventief karakter voor het voorkómen, verminderen  of stabiel houden van bekken- of bekkenbodem klachten.

Dag en Tijdstip Zwangeractief

Woensdag van 19.30-20.30 uur

MamaActief

Na de bevalling is het natuurlijk belangrijk om op een goede manier weer snel "in shape" en in goede conditie te komen. MammaActief is een uurtje voor jezelf; lekker actief bezig zijn en verantwoord opbouwen! Voel je je moe en heb je eigenlijk geen puf? Dan is dit je kans om daar verandering in te brengen. Elke mama wil zich fit en energiek voelen, toch? Je kan mee doen vanaf 4 weken na de bevalling tot -als je dat wilt- 9 maanden na de bevalling.

Dag en Tijdstip MamaActief

Woensdag van 20.30-21.30 uur.

Geregistreerd Bekkenfysiotherapeut en ZwangerFitdocent:  Liesbeth Kuiken-Siljée. 

10 lessen

10 lessen binnen 3 maanden te volgen

€ 125

1 theorieles met partner

€ 50

FysioFit Actief is het centrum voor fysiotherapie, wellness en sport in Renkum en Heelsum. Je bent van harte welkom op de Bart Crumstraat 20 in Heelsum.

Aanmelden voor handige GEZONDHEID TIPS

Blijf op de hoogte. Je kunt je altijd definitief afmelden. We respecteren jouw privacy.

Aanmelden
Locatie

Bart Crumstraat 20
6866 AC Heelsum
Tel. 0317-313716
E-mail: info@fysiofitactief.nl