Runningsmart (vervolg)

RUNNINGSMART

RunningSmart is een unieke online tool met het oog op blessurepreventie en prestatieverbetering bij hardlopen. De software wordt gebruikt door een netwerk van coachen, die klaar staan om runners te begeleiden.

FYSIOTHERAPEUT/COACH

Onze Runningsmart coach is Fysiotherapeut en Runningtherapeut Bjorn van Rees
Tijdens het eerste contact wordt er een vragenlijst afgenomen door hem afgenomen en is er een vraaggesprek in verband met de klachten van de atleet, knelpunten in het lichamelijk functioneren, blessures in het verleden, behandelingen in het verleden, manier van trainen, wat er al gedaan wordt aan preventie en/of krachttraining, enz.

Daarna wordt er een uitgebreide screening gedaan, waar via specifieke wetenschappelijke tests een evaluatie wordt gemaakt naar kracht, spiercontrole, lenigheid, coördinatie en wordt erop zoek gegaan naar bewegingsstoornissen of bewegingsbeperkingen.
De gegevens worden tegelijkertijd ingevoerd in de RunningSmart online-tool en worden verwerkt tot een rapport.

OEFENPROGRAMMA

Aan de hand van deze analyse wordt er automatisch een advies gegeven en een oefenprogramma (stabilisatieoefeningen, lenigheid, kracht, enz.) opgesteld waarin specifiek gewerkt wordt rond de 'zwakke schakels'. De RunningSmart-coach kan ook zelf de nodige optimalisaties invoeren om het oefenprogramma en advies verder te finetunen.

VERVOLG CONTACT

Tijdens het tweede contact worden de resultaten verder besproken en wordt uitgelegd waar de specifieke knelpunten liggen. Het oefenprogramma (stabilisatieoefeningen, stretching, loopschema,...) wordt in detail uitgelegd en aangeleerd. Vermits een correcte uitvoering van groot belang is om tot goede resultaten te komen, zal dit gebeuren met de nodige zorg en oog voor detail. Indien noodzakelijk kunnen er na deze sessie nog bijkomende contactmomenten gepland worden voor verdere opvolging en bijsturing.

VOORDELEN RUNNINGSMART

• RunningSmart is het eerste screeningsprotocol voor lopers dat zowel ‘low load stability’ als ‘high load stability’ test via sportspecifieke tests.
• RunningSmart evolueert de balans tussen kracht, lenigheid en stabiliteit.
• RunningSmart vermindert de kans op blessure.
• RunningSmart verbetert de prestatie. Doordat men efficiënter de energie in zijn lichaam kan gebruiken, minder gekwetst geraakt en beter kan trainen, zullen de prestaties verbeteren.
• Het RunningSmart-protocol is zowel bruikbaar voor individuen als voor groepen.
• RunningSmart is complementair aan alle andere trainingsvormen.

KOSTEN

Binnen blessure behandeling worden normale behandelkosten berekend(€35 per 1/2 uur) of gebruik gemaakt van de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Voor een preventieve screening inclusief advies en oefenprogramma betaald u €60.

FysioFit Actief is het centrum voor fysiotherapie, wellness en sport in Renkum en Heelsum. Je bent van harte welkom op de Bart Crumstraat 20 in Heelsum.

Aanmelden voor handige GEZONDHEID TIPS

Blijf op de hoogte. Je kunt je altijd definitief afmelden. We respecteren jouw privacy.

Locatie

Bart Crumstraat 20
6866 AC Heelsum
Tel. 0317-313716
E-mail: info@fysiofitactief.nl