FysioFitActief Wellness aanbod

Klassieke ontspanningsmassage
Een massage is een bijzondere manier van ontspanning en tot rust komen. Een goed uitgevoerde massage kan wonderen verrichten voor het herstel van het natuurlijk evenwicht tussen lichaam en geest. De lekker ruikende warme olie en de sfeervolle muziek op de achtergrond ontspannen uw geest terwijl de strijkingen de spieren ontspannen. 

Therapeut(e): Bjorn van Rees en Liesbeth Kuiken-Siljee

Hotstone Massage
Tijdens hotstone massage wordt gebruik gemaakt van verwarmde Basalt stenen. De stenen hebben de eigenschap om warmte langdurig vast te houden. Tijdens de massage worden lange strijkingen afgewisseld met korte ronde draai bewegingen. Er wordt gebruikt gemaakt van basisolie (Voorbeelden: Jojoba-olie, druivenpitolie en olijfolie.) waaraan etherische olie( Voorbeelden: Sinaasappel, Lavendel en Melisse) wordt toegevoegd.

De massage activeert een groot aantal lichaamsprocessen en bereikt bijna alle aspecten van het organisme. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn:

  • Betere doorbloeding
  • Betere doorstroming van het lymfestelsel
  • Betere weefselstofwisseling
  • Ontspannen van gespannen spieren
  • Rustgevende werking bij stress
  • Versterking van het immunsysteem

Therapeut: Bjorn van Rees

Hawaiiaanse Lomi Lomi Massage
Lomi Lomi is een massagetechniek die haar oorsprong heeft in Hawaï. Het is een rustige, ritmische massage gericht op ontspanning en genezing.

Een lomi lomi massage is een volledige lichaamsmassage die wordt uitgevoerd in mooie, lange vloeiende bewegingen over de volle lengte van het lichaam. Hierbij wordt gemasseerd met de handen en onderarmen. De massage weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaan golven. Om de bewegingen van top tot teen vloeiend in elkaar over te laten lopen wordt een ruime hoeveelheid warme massage olie gebruikt.

Therapeut: Bjorn van Rees

Ayurvedische Massage
De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Een Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie(dosha/prakruti) van de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn in de vorm van massage techniek en kruidenolie die gebruikt wordt.
Deze massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van energiekanalen- de nadi’s- en de energiepunten genaamd marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect.

De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.

Therapeut: Bjorn van Rees

FysioFit Actief is het centrum voor fysiotherapie, wellness en sport in Renkum en Heelsum. Je bent van harte welkom op de Bart Crumstraat 20 in Heelsum.

Aanmelden voor handige GEZONDHEID TIPS

Blijf op de hoogte. Je kunt je altijd definitief afmelden. We respecteren jouw privacy.

Locatie

Bart Crumstraat 20
6866 AC Heelsum
Tel. 0317-313716
E-mail: info@fysiofitactief.nl